نرخ ارز در مرکز مبادلات امروز یکشنبه ۲۱ تیر اطلاعیه توانیر در مورد برنامه خاموشی‌های تابستان ۱۴۰۵ جزییات تازه درباره تغییر در نحوه سوخت‌گیری/ چرا کارت سوخت به کارت بانکی منتقل نشد؟ جزئیات حراج شمش طلا تیر ۱۴۰۵ فروش فوری و فوق العاده ۹ محصول ایران خودرو بدون قرعه کشی تیر ۱۴۰۵ + شرایط ثبت نام طرح‌های عادی، جوانی جمعیت و خودرو‌های فرسوده کدام بانک‌ها ارز اربعین می‌فروشند؟ تحول در محاسبه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی + جزییات آخرین وضعیت اختلال بانکی ۲۱ تیر؛ زمان بازگشت کامل خدمات اعلام شد علت ریزش سنگین بورس چیست؟ علت خاموشی مناطقی از تهران مشخص شد/ قطعی برق ناشی از حادثه فنی بود؟ بازگشت تدریجی خدمات بانک‌های مختل شده/ داده‌های حساب مردم در امان است سقوط ۵۰۰۰ تومانی قیمت دلار؛ سکه ۵ میلیون تومان ارزان شد/ پیش بینی قیمت طلا و سکه آغاز پیش فروش کوییک از یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ / جزئیات کامل پیش فروش کوییک قیمت جدید محصولات مدیران خودرو تیر ۱۴۰۵ آخرین قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۴۰۵/۰۴/۲۰ بخشنامه جدید فروش مدیران خودرو منتشر شد + جزئیات 

جوسازی دلالان برای افزایش نرخ ارز

جوسازی دلالان برای افزایش نرخ ارز استاد اقتصاد گفت: بانک مرکزی با تدابیر درست باید راه را بر متخلفانی که تلاش می کنند با مسموم کردن فضا در بازار ارز به گرانی‌ها دامن بزنند ببندند تا از این محل نتوانند افزایش انتظارات تورمی را نیز محقق کنند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 11
کد خبر: ۲۰۷۹۵۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ عبدالمجید شیخی؛ استاد اقتصاد  در خصوص چرایی افزایش نرخ ارز طی روزهای گذشته با غیراقتصادی دانستن این موضوع و عدم ارتباط به مسائل داخلی گفت: موضوع افزایش نرخ ارز همانطور که طی دوره‌های گذشته ناشی از حضور دلالان در بازار ارز و جولان دادن آنها برای جوسازی در این فضا برای کسب منفعت‌های کلان بود؛ در این مقطع هم می‌‌توان به اتفاقات در منطقه ربط داد.

 

وی در این باره خاطر نشان کرد: متاسفانه نرخ ارز در ایران هم از مسائل اقتصادی تاثیر می گیرد وهم از رخدادهای سیاسی و حتی اجتماعی، لذا برای ریشه یابی چرایی افزایش نرخ ارز باید همه مسائل یک جا مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.

 

این تحلیلگر اقتصادی معتقد است: اصولا دلالان در بازار ارز ایران به دنبال اخباری هستند تا فضا را به نفع خود گرم کنند؛ یعنی از بازار گرم کنی برای دستیابی به مقاصد خود یعنی کسب سود و رانت استفاده می کنند.

 

وی خاطر نشان کرد: طی سال های گذشته شاهد این موضوع بودیم که برخی از صادرکنندگان مایل به عرضه ارز خود به بانک مرکزی نبودند و این موضوع منجر به ایجاد شبکه بزرگی از دلالان ارز شد که متاسفانه خالق فساد بزرگی در اقتصاد و بازار ارز بودند.

 

شیخی یادآورشد: بخشی از افزایش نرخ ارزی که طی سال های گذشته داشتیم ناشی از معاملات صوری صادر کنندگانی بود که با کم اظهاری علاقه ای نداشتند تا منابع ارزی را با نرخ دولتی بازگردانند لذا تلاش می کردند تا مابه التفاوت نرخ ارز را به ارزهایی مثل درهم یا یوان تبدیل کنند. این عده عاملان اصلی عدم عرضه یا کاهش عرضه ارز به بازار و افزایش نرخ ارز به شمار می روند.

 

وی خاطر نشان کرد: بانک مرکزی با تدابیر درست باید راه را بر متخلفانی که تلاش می کنند با مسموم کردن فضا در بازار ارز به گرانی دامن بزنند، ببندند تا از این محل نتوانند افزایش انتظارات تورمی را نیز محقق کنند./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار